Elämäni päivityksiä
Finnish

Elämäni päivityksiä

by

lifestyle

En ole ollut täällä pitkään aikaan ja mulle on tapahtunut paljon asioita tämän ajan kuluessa.

Ensinnäkin, pääsin keskitason (B1) YKI-testistä läpi lokakuussa! Rehellisesti sanottuna, en voi vieläkään uskoa sitä. Tiedän, että mun suomen kielen taitoni huonompi kuin B1, mutta silti onnistuin läpäisemään, ja tämä on hienoa! Muuten, läpäisin kaikki osakokeet paitsi puhumisen. Joka tapauksessa oon erittäin onnellinen tästä ja helpottunut.

Sitten, aloitin opiskella autokoulussa. Teoriakoe oli todella helppo, mutta ens viikolla mulla on ajokoe ja mulla on stressiä siitä. Suomessa pakollinen ajotuntimäärä on todella pieni - vain 10 tuntea. Mulla on 18 ajotuntea ja silti tuntuu, ettei se ole aivan tarpeeksi. Joka tapauksessa aion yrittää päästä läpi ajokokeesta ens viikolla.

Töissakin tapahtuu paljon. Pääasiassa mun on saatava päätutkimukseni valmiiksi ja kirjoitettava tieteellinen artikkelikäsikirjoitus tämän vuoden loppuun mennessä, jotta voin puolistaa väitöskirjaa ens vuonna. Näyttää siltä, että saan uuden masteriopiskeljan tänä kesänä. Se on hyvä, koska hän voi auttaa kokeissa laboratoriossa, vaikka toisaalta hänen kouluttamisensa vie paljon aikaa.

Valitettavasti, tämän kaiken ylikuormituksen vioksi en ole juurikaan harjoittelut suomea, ja nyt haluan julkaista täällä säännöllisesti merkintöjä.

1