Upoznavanje
Serbian

Upoznavanje

by

Zovem se Nik (ili Nikola). Ja sam iz SAD-a, iz Amerike. Rodio sam u državi Njujorku, oko sat vremena autom od grada Njujorka. 

Ali sad ja živim u Beogradu. Možda se pitate zašto - ljudi su ovde navikli da vide kako Srbi odlaze i sele se u SAD, ili možda u Nemačku ili druge zemlje, a ne obrnuto. U osnovi, ja već duže vreme ne živim u rodnoj zemlji. Pre devet godina sam se preseleo u Rusiju i dobio sam posao u Moskvi kao učitelj engleskog jezika. Svidelo mi se tamo. Tamo sam upoznao svoju devojku. Ona je iz Engleske. 

Kad se rat počeo, odlučili smo da odemo, pošto nije bilo jacno šta će biti tamo, hoće li biti besopasno, hoće li raditi kompanija nad kome smo radili. I onda smo živeli prvo u Engleskoj nekoliko meseci, onda u SAD tri meseca. Shvatili smo da ne želimo da živemo ni u SAD ni u Engleskoj. Bilo je malo impulsivno, ali odlučili da dođemo ovde. Ejmi - to je moja devojka - je živela i učila u Beogradu godinu, imala je nekoliko srpskih prijatelja. Već smo bili u Beogradu umeste dva puta - jedan put na odmor, drugi put kad smo odlazili iz Rusije.

3