Tavoitteet Muuttuvat
Finnish

Tavoitteet Muuttuvat

by

language learning

Katsoin video, jossa nainen selitti miten Google Translate ja kielen kääntyksien yli käyttäminen esti kielen kyvyn parantaminen. Luulen, että minulla on sama ongelma. Haluan aina käyttää DeepL tai kysyä keskustelu kaverilta mikä on oikea tapa tai lause sanoa jotain. Käytinkö oikea sanamuoto ja pääte? Sanoinko se oikein?

Usein, ehkä yleensä (en ole varma), minua palkitaan. Kun pyydän käännös DeepL-ilta, saan erilaisen lausen kuin olisin kirjoittanut. Kuitenkin, toisena kerroina, saan melkein sama tai samanlaisena lause kuin olisin sanonut.

En luule, että sen käyttäminen on ongelma. Tietysti parannan kun näen parempi tai eri kieltä. Luulen, että kolme asiaa estää edistymisestä:

  1. Usein kääntäjän ja ihmisten käyttäminen varmista minulle, mitä sanon tai kirjoitan. En harjoittele tarpeeksi itsevarmuutta. En vahvista itsevarmuuteeni ja en lupa itseani itsenaisena. Joka liittyy toiseen asiaan…
  2. Pelkään kirjoittaminen and keskustelemista koulun ja oppimisympäristöjen ulkopuolella. Minusta tuntuu turvallisemmalta minun opettajani, tutorini tai puolisoni seurassa. Luulen, että suurin pelko on se, etten tiedä tai huomaa kun teen virhettä. Haluan mahdollisuus korjata virhettä, jotta en häpeä ja muut eivät luopua minua.
  3. Koska kaipaan apua, kirjoittaminen ja muut kielen luominen kestää kauemmin kuin tarpeen. Luulen, että lisääksi vaati enemmän energia ja aikaa koska kritisoin ja luon samaan aikaan. Siksi, en harjoittele yhtä usein kuin voisin. Tutkien mukaan, aivoja autetaan kun luo ennen kritisoiminen.

Tämä reflektio merkitsee minun uusi tapaa kirjoita ja harjoitella. Haluan kirjoittaa uudelleen ja korjata kirjoittamistani. En ole vielä varma mitä keino sopii minulle. 

Kirjeen kirjoittaminen keinoni oli se, että kirjoitin kädellä ensin. Sitten näppäilin tietokoneella Google Docsiin, joka merkitsee virheita kuten oikeinkirjoituksia. Minä voin samalla tarkista oma kirjoittamista. Ehkä sitten jakaan kirjoittaminen Journalylle tai HiNative-issa saadakseen korjauksia. Viimeisenä, kirjoitan ylös muistivihkoon kädellä.

Vaiheet

  1. Kirjoita kädellä
  2. Näppäile Google Docsiin ja korjata itseni
  3. Pyydä korjauksia
  4. Käsikirjoita muistivihkooni
1