Kuparisydän -Leena Lehtolainen-
Finnish

Kuparisydän -Leena Lehtolainen-

by

mystery

Minä luin selkokirjan ”kuparisydän,” joka ole kirjottanut Leena Lehtolainen. Tämä oli kolmas kirja sarjassa. Maria Kallio on päähenkilö sarjassa. Hän on su

omalainen poliisi, joka työskenteli lakimiehenä. Minä kuuntelin ensimmäisen ja toisen kirjan englanniksi opisstrategiksi ymmärtää tarinan parempi.  Nyt kuuntelen äänikirja ”Snow Woman” englanniksi silla aika luen selkokirja ”luminainen” suomeksi. Tämä on neljäs kirja sarjassa.

Kuparisydän kertoo murhasta Maria Kallion kaupungissa, Arpikylän. Siellä Kallio työskenteli kaupungin nimismiehenä puoli vuosi. Arpikylässä on paljon muistoja Marialle, kun Maria Kallio oli nuorempi, esimerkiksi: elämä vanhemman kanssa, ensimainen rakkaus, ystäviä, ja se bändi, jossa hän soitti basso.

Maria Kallio on suhteessa Antti kansa. Antti on suomalainen mies, jonka ystävä tapettiin, vaikka Maria Kallio oli poliisin murharyhmän johtajana. Kun taas Kallio yritti selvittää murhaa, hän ja Antti tapasivat. Kuitenkin Antti päätti opiskella Yhdysvaloissa vuosi and Maria hyväksyi työn Arpikylän. 

Arpikylän on pieni kaupunki, sitten kaikki tuntevat kakkien. Vanhan Kaivoksen avajaisin jälkeen, iltapäivällä, Meritta Flöjt tapettiin. Hän oli kaupungin taitelija. Alussa, kakki ajattelivat, että se oli itsemurha, mutta myöhemmin hänen veli tapettiin myös.  Maria Kallio selvitti molemmat murhat. Hän löysi tietoa Vanhasta Kaivoksesta and sen perustaja, Seppo Kivinen. Meritta otti selville, että Kivinen oli konkurssissa, sitten hän suunnitteli räjähtää kaivoksia. Meritta ei halunnut kertoa poliisisille heti, sitten Seppo Kivinen työnsi häntä ja Meritta pudotti tornista ja kuoli. Jaksa Korhonen, Merittan veli, yritti kiristi Kivinen, mutta Kivinen tappoi häntä myös. Lopulta Kallio ja Arpikylän poliisi otti Kivinen kiinni sen jälkeen, kun Kaivoksen perustaja yritti tappaa Maria Kallio Vanhassa Kaivoksessa.

Nyt Maria Kallio tuli takaisin Espoossaan poliisina, jossa hän asuu Antti kanssa. Kallio tutkii uutta murhaa, nainen kuoli lumella Nuuksiossa…mutta nyt se on vahan vaikeampaa koska Maria on nyt raskaana.  

Seurava ………Neljäs kirja ”Luminainen”……

1