Hyvä työilmapiiri
Finnish

Hyvä työilmapiiri

by

Kirjoita mielipiteesi lehden mielipidepalstalle. Valitse aiheista yksi ja kirjoita, mitä ajattelet aiheesta. Perustele mielipiteesi hyvin. Kirjoita selvällä käsialalla.

Yksi koronapandemian pitkäkestoisimmista seurauksista on ollut etätyön jyrkästi noussut suosio. Ennen pandemiaa olisi ollut hyvin uhkarohkeaa ehdottaa työnantajalle, että pitäisi olla mahdollisuus työskennellä myös kotoa käsin, eli etänä. Vaikka pandemian rajoituksia a alettiin höllentää vasta reilu vuosi sitten, saattaa tuntua siltä että etätöiden etupuolia on toitettu kauemmin. Kuitenkin kun yksi ääni huutaa, toinen vaikenee. Siksi tässä jutussa pyrinkin selittämään miksi paikanpäällätyö saattaa olla etätyötä parempi tapa työskennellä

Etätyöstä puuttuu yksi asia, joka saattaa korvata kaikki muut etuudet. Siitä puuttuu kokonaan työilmapiiri. Hyvä työilmapiiri tuo mukanaan monta etuisuutta. Esimerkiksi se voi virkistää työntekijöitä, kun taas ne, jotka työskentelevät kotoa käsin saattavat helposti lannistua. Sen lisäksi hyvä työilmapiiri mahdollistaa uusiin harrastuksiin tutustumista ja työkavereiden kanssa ystävystymistä, kun yksille lähdetään työpäivän päätteeksi!

Vaikka onkin hyviä puolia etätyölle, on myös tärkeää muistaa ettei se ole kovinkaan ruusuilla tanssimista. Ihmiset ovat perimmiltään sosiaalisia eläimiä, jotka tarvitsevat sekä kotirauhaa että hyvää seuraa ja inspirointia, jotka tulevat kanssaihmisiltä.

1