Tour de France 2023: Dansk triumf
Danish

Tour de France 2023: Dansk triumf

by

sports

Jeg har skrevet noget om Tourens etaper på spansk for hver etape men nå skal jeg skriver noget på dansk. Jeg har lært mig mer norsk end dansk, så denne kan være svært for mig for at skifte til dansk. Men i år har jeg hørt på nyheder og podcasten om Touren på dansk og det hjælper. Jeg ber om jeres undskyldning om jeg bruger lidt norsk ved en fejl.

Jeg er fra USA men halvdelen af min familie har kommet fra Danmark. Det var længe længe siden men vanligvis kan jeg godt lide meg for at heppe på Danmark i sport. Jeg var så glad at Jonas Vingegaard vandt Touren sidste år. Jeg liker også Pogacar men jeg begyndte at se på Touren i år med tanken at jeg skal heppe på Vingegaard igen. Og sådan var det. Når den første angreb kom i bjergene, var jeg fullstendig bak Vingegaard og Jumbo Visma. Vingegaard, Sepp Kuss, og Wout van Aert er så fedt og sjove at se konkurrere. Det var så spændende når Vingegaard vandt mer end et minutt over Pogacar i etape 5, men jeg var stadig lidt nervøs. Og Pogacar viste sin kraft og gode spurt i det næste etaper. Ruten til Touren i år var enestående og det var masse aktivitet på GC tidlig i Touren!

Det var så mange interessant historier i hele Touren i år, men selvfølgelig må jeg snakker om etape 16. Før etape 16 var det bare 10 sekunder mellem Vingegaard og Pogacar. Det var sent på Touren men det var så sindssyg tæt! Men efter etapen var det lidt forskellige fordi Vingegaard gjorde en vanvittig hurtig enkeltstart og vandt etapen! Efter det, var jeg lidt mindre nervøs, men heller ikke helt komfortabel. Såden var det etape 17 og jeg var meget chokeret når Pogacar faldt tilbage fra de GC rytterne, uden at blive angrebet, og med 7 km til toppen af stigning! Jeg har aldrig sett Pogacar sådan. På det tidspunkt vidste jeg, og alle andre folk også, at Vingegaard komme til å vinde Touren. Jeg var glad for Vingegaard men det var også lidt trist for at se Pogacar "completely blow up", som vi sier på engelsk. Vingegaard førte med 7 minutter og bare havde bruge for at slutte sikkert i Paris for at vinde.

Og sådan var det i dag og etape 21. Jeg kan godt lide meg for at gør noget spesielt når jeg se på stor sportsbegivenheder i mine yndlingssporter. I løbet af etape 21 ville jeg spise noget fransk fordi selvfølgelig den er Tour de France og noget dansk fordi Vingegaard har vundet og jeg hepper på ham. Jeg købte fransk brød for at repræsentere Frankrig men vi har ikke so meget dansk mad her i USA. For at repræsentere Danmark, købte jeg wienerbrød, som her vi kalder "Danish", og en ost som smager meget godt og som hedder "North Sea Cheese". Det sier, i det mindste, at det er en dansk ost, men hvem ved. Jeg så etape med min bror og min far, som også liker Touren og vi spiste og fejrede og Vingegaard vandt Touren! Den Tour var meget spændende og ikke bare i den GC kamp som jeg har fokuseret på her, men i alle de etaper og konkurrencer. Tillykke til Jonas Vingegaard, Jumbo Visma, og alle de rytterne.

Headline image by orrbarone on Unsplash

2