Historien om hur jag började resa pt.2
Swedish

Historien om hur jag började resa pt.2

by

travel
cinema
adventure

När jag var 18, reste jag väldigt mycket. Om ett år, besökte jag 8 länder - Irland, Makedonien, Thailand, Japan, Portugal, Spanien, Italien och Tjeckien. Nu ska jag skriva lite mer om individuella resorna.

Tillbaka då, lyssnade jag på Ben Howards musik. En dag i jobbet, pratade jag med min kollega (okså hans fan) och hon sa att han har en konsert i Dublin. Jag (skämtande) sa att vi borde åka på konserten och tittade på fltygbiljetter. De var ganska billiga (nuförtiden kan man resa över Europe för 10 eller 20€) och ja trodde att det skulle vara en bra erfarenhet att äntlingen resa med någon - upp till den punkten reste jag alltid ensam. Hon verkade också upphetsad över idén och vi bestämde oss att ta en resa till Dublin. Två dagar senare köpte jag flygbiljetten för mig och skrev henne, om hon köpte den också. Inte överraskande, sa hon till mig att hon inte vill gå trots allt. :D Så, det slutade med att jag gick till Dublin själv. Jag älskade atmosfären i staden, bara gå/promenera runt i staden. Det var min första gång när jag använde Couchsurfing - en supercool app som gör det möjligt för dig att träffa andra människor (såväl resenärer som lokalbefolkningen). På det här sättet träffade jag mer än 17 personer från 15 olika länder i 3 dagar. Jag åkte till Howth och Bray (både ligger ungefär 20min med tåg från Dublin) och promenerade längs klipporna. En resa som jag alltid tänker varmt på.

Kom ihåg min kollega? En månad senare bestämde oss att resa till Makedonien - den här gängen lyckades vi verkligen gå :D Vi besökte Skopje, men också Šutka - en plats, som sägs vara den största roma bosättningen i Europa (https://www.aljazeera.com/features/2017/4/8/shutka-inside-macedonias-only-roma-run-municipality). När jag pratade med receptionist i vandrarshem, han förklarade oss att roma människor (I'm not exactly sure how to call them in Swedish with regards to political correctness) i Skopje är relativt väl integrerade och att de även har ett eget politiskt parti.

Nu hoppar jag över Thailand och Japan och jag ska skriva om Portugal. Min anledning att resa till Portugal var att (igen) volontärarbete på en filmfestival i Porto. Denna festival var i slutet av september det året och jag var tvungen att hoppa över skolan för att åka dit (som jag verkligen inte ångrat mig om :D). Jag flög från Wien till Lisbon och tillbringade två dagar där. Sedan tog jag en buss till Porto och började arbeta. I början, var jag ansvarig för info desk/ tillhandahålla information om festivalen, men efter jag pratade med fotograferingslag, de bestämde sig att det är bättre om jag ta bilder av händelserna. Coolt med filmfestivaler är att du får ett gratiskort för hela festivalen och du kan titta på så många filmer som du vill på fritiden. Denna specifika festival var fokuserad på östeuropeiska filmer och det var väldigt bra att titta på rumänska eller bulgariska filmer - man ser dem sällan annars.

Det är det för nu. Del 3 kommer en dag :)

Som alltid, tack för att du läste.

0