Mitä olen katsonut viime aikoina
Finnish

Mitä olen katsonut viime aikoina

by

comedy
tv series

Vihdoin ehtin katsomaan pari ohjelmaa Yle-Areenassa pitkäista aikaa. Katsoin perienglantilaista skaandalia (engl. A Very British Scandal). Tarina perustui tositarinaan. Ohjelma sijoittuu 60-70 luvuille Englannissa. Kansanedustaja (ja lopulta puoluejohtaja) aloitti salaisen homoseksuaalisuhteen nuoren miehen kanssa. Vuosien myöhemmin tämä mies kirjoitti kirjeen politiikon äidille suhteesta ja uhkasi kertoa hänen tarinansa medialle. Tässä vaiheessa kansanedustaja päätti suunnitella entisen rakastajan murhan. Ohjelma on komedia ja se on välillä aika hauska. Pääroolissa on Hugh Grant. Tämä on selvästi aika eri rooli hänelle kuin mitä hän on aikaisemmin tehnyt, mutta hän onnistuu siinä roolissa hyvin.

Tämän ohjelman jälkeen katsoin Peribrittläistä skaandalia, joka on täysin eri tarina, mutta taas perustuu tositarinaan. Minun mielestäni tämä ei ollut niin hyvä. Ohjelma kertoi Argyllin herttuasta ja hänen kolmannesta vaimostaan. Heillä oli erityisetsi onneton avioliitto ja heidän avioeronsa joutui oikeuteen, mikä oli silloin iso skaandali.

Tämä ei ollut komedia ja juoni on välillä aika synkkä. Claire Foy, joka näyteli myös The Crownissa, on pääroolissa ja hän on erinomainen kuten aina.

1