Ik ga naar Nederland!
Dutch

Ik ga naar Nederland!

by

travel

Ik ga naar Nederland!

--

Het is een lange tijd sinds ik een tekst op Journaly heb geschreven, maar ik wil dat vaker doen in de toekomst.

Maar ten eerste wil ik zeggen dat ik naar Nederland ga... in slechts ongeveer één dag. En natuurlijk ben ik heel opgewonden! Ik ben nog van plan om naar een Nederlandse universiteit te gaan, en ik begin universiteit volgend schooljaar. Dat is helemaal niet veel tijd—allebei de tijd tot universiteit en die tot mijn reis naar Nederland.

Ik ga naar Nederland met mijn gezin: mijn ouders en mijn broer. We hebben en tien uur lang vlucht tijdens de nacht naar Londen Heathrow en dan vervolgens vliegen we 's middags vanaf Londen naar Amsterdam Schiphol.

Wij overnachten voor vier nachten in Amsterdam, in een hotel direct naast Amsterdam Centraal Station. We zijn van plan om de trein te nemen tussen Schiphol en ons hotel omdat het de snelste, goedkoopste en makkelijkste optie lijkt te zijn. Ik geloof dat we tickets eenvoudig kunnen kopen door een machine in de luchthaven.

We gaan het Anne Frank huis bezoeken en waarschijnlijk ook een paar museums. We hebben een hele dag tour in het gebied rond Amsterdam tijdens onze tweede volle dag daar. Ook ben ik van plan om te ontmoeten met twee studenten bij de Universiteit van Amsterdam die naar mijn hogeschool gingen. En alhoewel ik geen tours bij de UvA of andere universiteiten kon boeken wil ik tenminste de campus van de UvA zien (zeker de Universiteitskwartier en misschien ook Roeterseiland).

Na onze vier nachten in Amsterdam gaan wij naar de Efteling. Ons plan is de trein te nemen naar 's Hertogenbosch en dan een taxi te nemen naar ons onsite hotel, maar ik weet niet zeker of er een betere optie is. Ik ben een beetje verdrietig dat Droomvlucht en Joris en de Draak dicht zullen zijn, maar toch lijkt de Efteling me een fantastische plek, en ik been heel opgewonden!

Na de Efteling gaan we onze reis beëindigen in Den Haag. Wij gaan overnachten in een hotel in Scheveningen dichtbij het strand, alhoewel het een stukje te koud is om te zwemmen. Om naar ons hotel te komen gaan wij waarschijnlijk een taxi nemen naar Tilburg en dan de trein naar Den Haag, maar ik ben niet zeker of er een direct OV connectie is naar ons hotel.

Ik ben een beetje bezorgd over het weer. Ik zag de weervoorspelling en het lijkt me vrij normaal voor Europa tijdens de winter, maar ik kom van een deel van de VS dat gewoonlijk heel warm is: we krijgen nooit sneeuw en onze temperatuur ligt altijd boven 0ºC. Maar het kan niet té slecht zijn om een beetje koud te zijn, nietwaar?

Ik weet dat ik dit al gezegd heb, maar ik ben heel opgewonden! Ik heb maar één dag nog van finals/midterms bij mijn hogeschool (slechts Spaans en dan een project inleveren voor wiskunde) en dan verlaat ik later dezelfde dag naar de luchthaven. Ik weet dat ik heel gelukkig ben om dit reisje te kunnen doen, en ik ga zeker een tekstje schrijven zodra ik terugkom over mijn ervaring in Nederland!

Maar ik wil ook graag sommige reisadvies horen, als jullie een paar tips voor mij hebben, vooral over OV en wat er is te doen in de plekken die ik ga bezoeken. Dit is mijn eerste keer buiten Noord-America zonder een georganiseerde tour. Dat is een beetje eng, maar ook heel vrijmaken en spannend!

2