Historien om hur jag började resa pt.1
Swedish

Historien om hur jag började resa pt.1

by

travel
adventure
memory
daily life

I dag ska jag skriva om mina resor och upplevelser. När jag blev 17, började jag volontärarbete med röda Korset - det var min först volontär erfarenhet. Jag tyckte om att använda mitt tid i meningsfull väg (?) och bestämde mig att spendera mer tid på att göra volontärer. Jag jobbade i ett kulturcenter och en dag hade vi en föredrag om filmer och filmkonst. Efter den här föredrag tänkte jag att det är en bra idé att anmäla mig friviligt till en filmfestival i Slovakien. Jag tror att det var en livsförändrande upplevelse, eftersom jag träffade många interessanta människor och upptäckte min passion för film.

Efteråt jag anmälde mig frivilligt på en annan filmfestival (också i Slovakien) och snart ville jag att testa något nytt - göra volontärarbete i ett annat land. Då hittade jag på en möjlighet att vara volontär på en filmfestival i Tyskland, i en småstad nära Frankfurt. Först var jag tvungen att övertyga mina föräldrar - och det var inte lätt att göra det, ändå var jag bara 17, men slutligen lyckades jag göra det. Min första ensamresa varade i två veckor. Det tog ungefär 12 timmar att komma dit. Under de 2 veckor sov jag i ett tält och var tvungen att tala tyska (ingen pratade engelska där), vilket var minst sagt utmanande. Efter att festivalen avslutats åkte jag till Frankfurt för två dagar och sedan reste jag till Munchen och senare till Salzburg. Det var väldigt interessant att sova på vandrarhem och ta reda på hur man kommer till olika platser utan hjälp.

Två månader senare åkte jag till Stockholm att delta i Stockholm Film Festival som fotograf - volontär och mitt ansvar var att ta bilder av kända personer och räda mattan. Jag blev kär i Stockholm och tänkte för mig själv att jag skulle älska att bo där en dag. Då hade jag ingen aning att jag skulle lära mig svenska. Jag tillbringade där 7 dagar och efteråd reste jag till London. Jag firade min 18-årsdag där och återvände till Slovakien.

Jag tror att den här text är ganska läng och jag ska dela den upp i 3 delar. Tack så mycket för att du läste det här inlägget och ännu mer för att rätta till mina misstag.

Ta hand om dig! :)

~ Idag är det 50:e dagen som jag lär mig svenska ~

0