Persuasion
Finnish

Persuasion

by

cinema

Katsoin eilen Netflixin uuden version Jane Austinin kirjasta 'Persuasion'. En ole aikaisemmin lukenut 'Persuasion' enkä ole katsonut muita versioita siitä, mutta nautin vuoden 2020 elokuvasta 'Emma' ja olin kuullut että tämä elokuva on hieman samanlainen joten päätin katsoa sitä. Valitettavasti se oli tosi heikko. Juoni ei yhtään toiminut ja vitsit eivät olleet hauskoja.

Päänäyttelijä Dakota Johnson on ilmeisesti tosi taitava näyttelijä, mutta minusta tuntui siltä, että tässä elokuvassa hän ylinäyteli pahasti. Lisäksi plari oli niin heikko, ettei ollut väliä, olivatko näyttelijät hyviä vai huonoja.

Uskon, että alkuperäinen kirja on hyvä ja aion joskus lukea sen, mutta tarkistin jo nopeasti netistä kirjan juonen. Elokuvassa pari tärkeätä seikkaa on ilmeisesti muutettu alkuperäiseen kirjaan verrattuna ja varmaan tästä syystä elokuvan juoni on niin sekaisin. Esimerkiksi alkuperäisessä kirjassa päähahmo Anne on ilmeisesti tosi käänteinen ja hän yrittää miellyttää hänen perheensä oman onnellisuutensa kustannuksella. Toisaalta elokuvassa Anne vaikuttaa tosi itsenäiseltä ja hän on aina varma omasta mielipiteistään. Talläinen hahmo ei enää sovi kirjan jouneen.

1