Ajatuksia nykymaailmasta
Finnish

Ajatuksia nykymaailmasta

by

daily life

Puhuin minua nuorempi pojan kanssa ilmastomuutoksesta ja ylipäätänsä maailman nykytilanteesta. Se tuli selväksi keskustelusta, että hän ei ollut optimistinen tulevaisuudesta. Minua harmitti aika paljon siitä ja muistin, että olen lukenut myös uutisista, että nuorista ihmisista tuntuu siltä, että maailma luultavasti loppuu kohta ja ei ole syytä olla optimistinen tulevaisuudesta. Kun sota alkoi Ukrainassa, muistan, että minusta myös tuntui tosi epätoivoiselta ja katsoin ehkä liikaa uutisia. Mutta tajusin tämän keskustelun aikana, että olen silti ehkä optimistisempi kuin minua nuoremmat ihmiset. No tietysti, se riippuu aika paljon ihmisestä, eivätkä kaikki nuoret ihmiset edes usko ilmastomuutokseen jne.

Meillä oli puolisoni ystävät käymässä viime viikonloppuna. He odottavat heidän ensimäistä lastaan. Mies sanoi aina haluavan lasten, mutta hän tunnisti, että hän mieti pitkään, pitäisi tuoda lapsi tähän maailmaan. Taas minua vähän harmitti, että ihminen, joka on aina halunnut lapsia ja josta varmaan tulee hyvä isä on tuntunut niin epätoivoiselta nykymaailmasta, että hän ei ollut varmaan, haluaako hän hankkia lapsia.

Minusta tuntuu, että haluan katsoa uutisia ja ymmärtää, mitä tapahtuu maailmassa mutta toisaalta minusta tuntuu, että ehkä olisi parempi joskus olla katsomatta ja keskittyä omaan pieneen maailmaan.

1