2'inci Türkçe alıştırmam
Turkish

2'inci Türkçe alıştırmam

by

Uzun bir zamandan sonra, döndüm. Yakınlarda, daha Türkçe öğrenebildim. Mesela, karışık gramer özelliğiyi önceden daha iyi anladığımı yaptım. Peki, altı aylardır öğreniyorum, onun için umarım ki sonunda cümleler kurabildiğimi basit mümkün olmalı.

İşte, biraz hayatımın hakkında konuşalım! Üniversiteye’deki araştırmalarım çok iyi geliyor. Japonca her zaman gibi ilginç, üstelik evde yaptığım egzersizler de her zaman harikalar. Son üç veya dört yıldır edindiğim bilgiyi şimdi tatbik edebiliyorum. Sonraki dönem ödevide kuşkusuz tercüme parçasıyı yapacağım. Örneğin, Kawabata Yasunari’nin „Yama no Oto“ (Türkçe: „Dağın Sesi“) bölümünü çevirebiliyorum, zira bu kitabın orijinal baskısını aldım. İlk fikrim kitabı Japonca’da okuyup, sonra bu kitabın hakkında bir raporda orijinal metini kullandığıdı. Ama son olarak, sadece çalışanın unvanı ve unvanın önemiyi açıkladım.

Ne olmuş, doçente hoşnut etmedi, ayrıca derece yoktu. Ama kesinlikle her şey iyi gittiğinide memnun oldum (ve okul arkadaşlar da, her halde).

Aslında, bu haftada biraz kötü hissediyorum. Arada sırada başım ağrıdı, veya hararet gibi belirtim vardı. Corona olmadı, birçok test ettim :) Şimdi iyiyim, bu nedenle havada bir değişiklikten geldi diye düşünüyorum. Şimdi dil çalışmayıma dönebiliyorum, yaşasın!

Peki, yine bekleri. Güle güle!

3