Mijn proces om woorden te leren
Dutch

Mijn proces om woorden te leren

by

reading
language learning

Dit jaar wil ik mijn Nederlandse woordenschat verbeteren. In het verleden heb ik flashcards gebruikt en woordenlijsten gemaakt, maar ik kan de woorden nooit herinneren (in elke taal). Ik denk dat dit komt doordat ik geen context heb. Dus, nu ga ik boeken en artikelen lezen om nieuwe woorden te vinden.

Momenteel lees ik een boek genaamd "Pietje Puk wordt agent". Het is een best oud boek, maar ik heb het gratis gekregen toen ik in Nederland was, en het is een goede uitdaging voor mijn niveau. Pietje is de postbode van zijn dorpje, Keteldorp, en hij moet agent worden omdat de agent van Keteldorp, agent Langdraad, de griep heeft.

Elke paar dagen lees ik twee hoofdstukken van het boek. De eerste keer lees ik hardop en concentreer mezelf op het verhaal zelf. De tweede keer omcirkel ik de woorden die ik niet ken. De derde keer lees ik niet de volledige tekst, maar zoek gewoon de woorden in de cirkels. Ik schrijf elk woord in een Quizlet set met zijn betekenis. Ik vind Quizlet een goede methode om woorden te leren - het heeft natuurlijk flashcards, maar ik gebruik meestal de "leer" wijze en de "test" wijze. Ik heb al 129 nieuwe woorden geleerd (!!), en ik heb nog maar één hoofdstuk totdat ik de helft van het boek gelezen heb. Nadat ik de helft van het boek heb af gemaakt, ga ik een korte verhaal schrijven, hier op Journaly, en ik zal zoveel nieuwe woorden gebruiken als ik kan.

0