Brita-kakku
Finnish

Brita-kakku

by

cooking
daily life

Viime viikonloppuna tein brita-kakun puolisoni syntymäpäivän kunniaksi. Käytin tätä reseptia. Brita-kakku on samanlainen kuin perintainen suomalainen täytekakku, mutta täytekakun kerroksen päällä on marenkikerros. Ilmeiseti täytekakku on se perussyntymäpäiväkakku Suomessa. Tietääkseni Australiassa meillä ei ole yhtä syntymäpäiväkakkureseptia. Muistan lapsena minulla oli erilaisia suklaakakkuja syntymäpäiväkakuksi.

Tämä brita-kakku resepti oli suhteellisen helppo. Marenkikerroksen lisäksi oli marjokerros kakun keskellä. Käytin mustikoita, vadelmia ja mansikoita. Meillä oli mansikoita pakastimessa, mutta oli vaikeaa löytää muita tuoreita marjoja kaupasta. Paikalliskaupassa oli paljon vadelmia, mutta melkein jokaisessa paketissa oli pari huonoa marjoa, eli täytyy olla tarkkana kun ostaa marjoja tähän aikaan vuodesta. Joskus aikonaan meillä oli paljon mustikoita pakastimessa, ja syön näitä päivisin murojen päällä, mutta ne loppui kauan sitten.

Minun pitää tehdä vielä toinen kakku tänä viikonloppuna, koska se on ystäväni syntymäpäivä. Ehdottakaa jos teille tulee mieleenne hyviä reseptejä!

2