Virpominen
Finnish

Virpominen

by

culture
daily life

Viime suununtaina lapset tulivat virpoa! He kysyivät "Saako virpoa?" ja sitten kun sanoimme "kyllä", he sanoivat virvon varvon lorun, eli "Virvon, varvon, tuoreeks, terveeks, tulevaks vuodeks. Vitsa sulle, palkka mulle!" Sitten he antoivat meille vitsan ja meidän piti antaa heille suklaata. 'Vitsa' on siis pieni oksa ja lapset koristelevat näitä.

Virpominen oli täysin yllätys minulle, koska viime vuonna kun asuimme vielä kerrostalosssa, kukaan ei tullut ja en edes muistanut, että lapset virpovat suununtaina ennen pääsiäistä (Australiassa tehdään suklaamunajahti pääsiäissuunnantaina). Meillä oli vain 4 suklaamunaa kotona. Noin kymmeneltä tuli kaksi pientä tyttöä ja sitten 10 minuuttin päästä taas tuli kaksi tyttöä. Silloin suklaamunat loppuivat, ja lähtimme heti kauppaan ostamaan lisää suklaamunia. Onneksi ostimme lisää koska heti kun saavuimme kotiin, kaksi poikaa vielä tulivat virpomaan.

Ensimmäiset tytöt olivat aika söpöjä. Yksi kysyi minulta, "Onko sinulla vauva mahassa?" Kerroin hänelle, että minulla on kaksi vauvaa mahassa. Hän näytti todella hämmentyneeltä, mutta hänen isosisko ymmärsi, että kyseessä on kaksoset.

1