Minun ykitestin kokemukseni
Finnish

Minun ykitestin kokemukseni

by

language learning
linguistics

Lauantaina tein ykitestin. Kuunteleminen ja tekstin ymmärtäminen olivat aika helppoja. Kirjoittaminen oli myös ihan ok, mutta puhuminen oli ehkä vaikein. Puhumisen osassa oli pari keskustelutehtävää, eli ensin kuuntelee audion, jossa joku sanoo jotain ja sitten täytyy nopeasti vastata ja sitten taas tulee lisääaudioa jne. Olin aika itsevarma ja oletin, että ymmärrän kaikin, mutta minulla oli ongelmia yhden tehtävän kanssa. Ymmärsin tehtävän alun ja vastasin niin hyvin kuin pysyin mutta sitten jossain vaiheessa en kuullut mitään. Tiesin, että jotain piti kuulla koska ohjeen mukaan tässä vaiheessa minun piti "innostua asiasta", mutta en yhtään tiedä, mistä minun olisi pitänyt innostua. Minua heti hermostutti ja koko tehtävä meni pieleen, mutta paitsi sitä tehtävää, kaikki muut tehtävät olivat helppoja ja suoraviivaisia. Sanoin ystävälleni testin jälkeen, että jotain meni pieleen puhumisen osassa toisen tehtävän kanssa, ja hän väiti, että hän huomasi saman, mutta hän ei puhu niin hyvin suomea kuin minä ja hän oli ilmeisesti jo aika pihalla siinä vaiheessa joka tapauksessa.

Oli myös yksi kysymys kuuntelemisen osassa, joka hämmensi minua. Tehtävä oli "mielipide", eli joku isä selitti, että häntä aina hermostuttaa kun lapsensa itkee kaupassa tai julkisessa paikassa ja hänestä tuntuu, että muut vain haluavat, että lapset ovat hiljaisia ja kohteellsia, mutta hänen mukaan ihmisten pitää olla ymmärtäväisempiä ja lapset ovat lapsia. Kysymys oli sitten "Isä ajattelee....": a) Lasten pitää olla hiljainen, b) On normaalia, että lapset näyttävät heidän tunteitaan c) [en muista kolmasta vaihtoehtoa, mutta se oli jotain täysin randomi].

En ollut varma, pitääkö minun vastata a) tai b), koska kyllä isä sanoo selvästi, että kaikki odottaa, että lapset ovat hilajisia. Hän ehkä jopa sanoo, että "lasten pitää olla hiljainen, he eivät saisi näyttää tunteitaan", mutta hän selvästi tarkoitti, että muut ajattelee näin, ja hän ei pidä siitä. Vastasin siis b), koska minusta oli selvä, että näin tämä isä oikeasti ajattelee (mutta en nyt muista, oliko kysymys "isä sanoo..." tai "isä ajattelee...").

Testi kesti n. 4 tuntia sisältäen pari taukoa. Kirjoittaminen ja tekstin ymmärtäminen olivat molemment 1 tunti. Puhuminen oli 25 minuuttia ja kuuntelminen oli ehkä 35 minuuttia. Valitettavasti testi alkoi kahdeksalta lauantaina, eli aivoni eivät vielä toimineet hyvin silloin ja minua harmitti se, että minun täytyi herätä niin aikaisin. Sitten testin jälkeen minua väsytti hirveästi.

Mutta ei voi sille mitään ja nyt se koko homma on hoidettu.

2