Mijn plannen met het studeren van het Nederlands
Dutch

Mijn plannen met het studeren van het Nederlands

by

language learning

Mijn plannen met het studeren van het Nederlands

--

Hallo allemaal!

Het is een lange tijd geweest sinds mijn laatste tekst op Journaly. Ik ben een beetje bezig met heel veel dingen geweest, zoals de ACT examen, mijn school, en andere dingen in mijn leven. Oké, misschien meer dan een beetje bezig.

Ik heb niet veel te schrijven vannacht, en het is reeds kwart over tien 's nachts waar ik woon, maar ik wilde een paar dingen snel zeggen. In het vorige paar maanden heb ik wel iets in het Nederlands iedere dag gedaan, maar meestal iets gelezen of bekijkt in de taal.

Nu sta ik op een plaats waar ik bijna alles kan begrijpen (met uitzondering van dingen die veel moeilijke woorden hebben of gezegd zijn in een snelle stem).

Maar ik wil ook kunnen beter schrijven en praten. Voorlopig wil ik heel veel meer teksten op Journaly schrijven zodat ik een betere schrijver kan worden, maar qua het spreken in het Nederlands heb ik veel meer werk te doen.

Ik heb een beetje in het Nederlands gesproken, maar niet veel en zéker niet genoeg om vloeiend te worden. Ik weet niet precies hoe ik praten in het Nederlands ga oefenen, maar het belangrijkste voor mij in dit moment is meer teksten te schrijven in het Nederlands.

Een paar dagen geleden ben ik begonnen met een Memrise-cursus om meer geavanceerde woorden en zinnen te leren. Ik heb niet veel van deze cursus gedaan door een groot project voor wiskunde dat ik moet doen dit week, maar toch heb ik sommige woorden en zinnen geleerd.

Ik had geen plan van dingen die ik wilde zeggen, maar dit is wat ik gezegd heb. Ik ben van plan om veel meer Nederlands te studeren, maar ik moet ook veel dingen voor school doen, en daarom kan dit allemaal een beetje moeilijk zijn. Maar ik geloof dat in de nabije toekomst mijn Nederlands heel beter wordt.

6