Mijn doelen voor 2021
Dutch

Mijn doelen voor 2021

by

education
adventure
culture
daily life

Hoi allemaal !

2020 was een heel goed jaar voor mij, ondanks de corona pandemie en de maatregelen. Ik verliet mijn land en nu doe ik een vrijwilligerswerk in Belgïe. Ik leer Nederlands, ik sport elke dag en ik wil met dat doorgaan. Ik heb ook veel feests gehad en ik weet dat ik meer zal hebben.

Maar ik wil meer dingen in 2021 doen. Dus, hier is mijn plan voor het volgende jaar.

Talen leren

Ik zal met talen leren blijven. De eerste taal die moet ik leren is, natuurlijk, Nederlands. Jullie kunnen zien hoe slecht mijn Nederlands vandaag is, maar ik zal elke dag oefenen. Mijn eerste doel is normaal gesprekken in Maart hebben, en in het Nederlands "vloeiend" in Juli praten. Ik leer Nederlands met apps, websites, podcasts, boeken, muziek, Netflix en Nederlandstaligen. Ik heb veel werk om te doen, maar ik ben heel gemotiveerd.

Daarna zal ik een andere taal leren, waarschinlijk het Italiaans, omdat ik wil in Italïe werken daarna mijn vrijwilligerwerk in Belgïe. Italiaans is heel vergelijkbaar van Frans (mijn moedertaal), dus ik zal waarschinlijk sneller Italiaans dan Nederlands leren.

Ik moet ook om mijn Spaans werken. Ik kan in het Spaans praten, maar geen vloeiend, nog niet. Ik wil de hetzelfde niveau in Spaans en Engels hebben.

Ervaringen

Ik houd van urbexing, sporten, lezen en feests doen. Ik heb al urbexing in Frankrijk, Spanje en Belgïe gedaan, maar ik wil meer doen. Dus ik zal meer doen. En ik ook met lezen en sporten elke dag blijven. En voor de feests, ik weet het nog niet, omdat de studeten hebben veel exams, en de pandemie blijven doorgan. Het covid maakt alles moeilijk, maar wij moeten met dat leven.

Ik hoop dat miin volgende reis zal met zonder corona zijn !

Reizen

Ik wil overal reizen ! Ik blijf in Belgïe tot Juli. In de zommer, wil ik naar Spanje en Portugal gaan, tijdens de vakantie. Daarna moet ik naar een andere land leven. Het kant Nederland, Italïe of Zuid-Afrika zijn, ik weet het nog niet (waarschinlijk Italïe, maar als mijn Nederlands blijft slecht in Juli, misschien zal ik naar Nederland gaan, niet Italïe).

Belgïe was alleen de eerste reis !

Dank je wel, success voor iedereen !

0