Nieuw Jaar - nieuwe doelen
Dutch

Nieuw Jaar - nieuwe doelen

by

language learning
linguistics
mindfulness
daily life
time management

Het nieuwe jaar is al begonnen, en ik ben ook met mijn reis begonnen om verder talen te leren. En van die dingen die ik regelmatig wil doen is een journaal schrijven, en wat is beter dan het in andere talen te doen? Ik geniet zo van die tijd zonder werk, en focus ik me totaal op talen leren. Gisteren was een dag voor Japans, vandaag focus ik me op Nederlands. Ik heb en trial maand met Lingq gestart en ben een beetje "obsessed" met die website. Ik las vandaag een boek (of dat wat van het boek op die website stond) in het Nederlands, en het was super mooi om het te lezen. Ook importeerde ik een van die Nederlandse boeken die ik hiervoor altijd op Kindle las. Lingq is handiger dan Kindle, want ik hoef niet al die woorden die ik wil manueel leren, zelf op te schrijven en naar Excel te kopiëren - dit werk doet Lingq zelf/voor mij. Voor deze maand heb ik het doel te zien, of het voor mij ook goed werkt zo te leren. Ik wil graag begrijpen, of het voor mij te passief is of niet.

Aangezien ik over twee dagen weer moet werken, probeer ik een ochtendroutine opgezetten, die mij helpt mijn dag beter te managen. Het afgelopen jaar was het altijd druk op het werk, en vaak voelde ik me 's avonds slecht en moe. Dat wil ik dit jaar vermijden. Ik wil vooral de tijd vinden, alle talen te leren die ik wil, en misschien is alleen 's ochtends ervoor tijd.

Hoewel talen mijn focus zijn, wil ik ook graag weer meer sporten. Ik merk dat ik uit balans ben toen ik niet meer sportte, en nu gaat alles iets makkelijker van de hand. In de ochtendroutine doe ik dus 15 minuten sport en zie, hoe veer ik ermee kom. Bovendien hou ik van schrijven, en ook ervoor heb ik dan 's ochtends tijd. Dat doe ik dus ook 15 minuten - lezen of schrijven. 15 minuten wil ik graag piano spelen, en die andere 15 minuten wil ik talen leren. Dat is het minimum wat ik elke dag zou doen: tenminste in een taal herhalen wat ik de dag tevoren heb geleerd. Zo denk ik kan ik verder komen met mijn doelen.

0