Corona situation i Tyskland
Swedish

Corona situation i Tyskland

by

Den hela världen lider under corona-pandemien. I Tyskland var situationen för länge inte bra men också inte så dålig än i andra europäiska länder. Italien, Frankrike, Spanien och Storbritannien hade mer fall och framför allt mer döda personner. Men från och med november är situationen i tyskland spännd. I november måste alla restauranter, barer och museer stänga, men siffrorna gick upp fortfarande. I december måste butikenarna och skolor också stänga. Eftersom sifforna under julsdagar och årsskifte är inte trygg, vi vet inte om de gick ner mycket. Men det är klar att vi har fortfarande för många fall och sjukhusen i flera regioner är fullsatt. Situationen i Sachsen, Thüringen och Bayern är särkild allvarlig.

I kväll diskuterade förbundsregeringen med regeringen av förbundslanden, och de beslutade, att åtgärder gällas åtminstone ända sluttet av januari. Dessutom är det förbjuden för människor i regioner med mer än 200 fall per 100.000 invånare att fjärma sig mer än 15 kilometer hemifrån. Det är också förbjuden att träffa mer än ett person från en andra hushåll.

Många människor - och jag är en av dem - tror inte, att det är tillräckligt. Det sociala liv är redan mycket reducerat. Det största problemet är, att många företag och bolag fortfarande arbetar inte hemifrån, fastän det vore möjlig. Det betyder inte bara att människor träffas varandra på arbetsplatser, men utan pendlare måste åker till jobbet. Tågen och bussarna är full och besmittelser är lätt. Men regeringen är rädd för en stark ekonomisk kris. Men jag tror att krisen blir även större om besmittelser spridar och allt måste bli stängd längre. Förallt om den brittiska mutationer ska utbreda sig i Tyskland. Så, jag är inte optimistisk för den nästa veckor. Men jag är ingen virolog och kanske ska det bli inte så dålig som jag befara. I alla fall är jag glad att jag kan arbeta hemifrån. Det är ett privilegium nuförtiden.

0