Een heel jaar van Nederlands leren
Dutch

Een heel jaar van Nederlands leren

by

language learning

Een heel jaar van Nederlands leren

--

Hoi allemaal,

Er is vandaag precies één jaar voorbij sinds ik Nederlands begon te leren. Het is een prachtige reis geweest en ik hoop dat hij alleen nog beter wordt tijdens het volgende jaar.

Het is al een beetje laat waar ik woon (kwart over negen, wanneer ik dit schrijf) en ik wil genoeg slaap krijgen vannacht zodat ik goed kan doen voor mijn PSAT morgenochtend, dus ik ga niet te veel schrijven. Als ik het nodig vind, schrijf ik een tweede deel van deze tekst ooit morgen, maar ik wil iets vandaag schrijven want het markeert precies één jaar van Nederlands leren voor mij.

Ik wil beginnen met het feit dat ik ieder dag Nederlands heb gestudeerd—geen uitzonderingen. Soms betekent dit dat ik enkele nieuwe woorden leer, soms dat ik een video in het Nederlands bekijk, en soms betekent dit iets heel anders. Maar het belangrijkste is dat ik ieder dag iets in het Nederlands heb gedaan. Ik heb nooit gedacht dat ik zoiets voor een heel jaar kon doen, maar hier ben ik—en ik ben niet van plan om dit nu te stoppen.

Ik begon met deze reis wanneer mijn schooldagen korter waren door corona, maar nu is dat niet meer zo. Daarom heb ik minder dingen geleerd in de laatste vijf of zes maanden dan mijn eerste drie of vier maanden van Nederlands leren. Maar ik hoop dat als ik mijn tijd beter besteed, ik meer tijd kan hebben voor Nederlands leren. Ik wil dus veel meer Nederlands studeren in de volgende maanden, hopelijk naar het punt waar ik goed kan spreken en waar ik veel meer woorden ken.

Omdat ik van plan ben om in Nederland te wonen, moet ik meer tijd en moeite investeren in Nederlands leren. Ik wil graag naar een universiteit in Nederland, en dat zou gebeuren in minder dan twee jaar. Als ik veel meer Nederlands leer, kan ik misschien een taalexamen doen en dan in het Nederlands studeren, maar ik weet niet of dat kan en of ik genoeg Nederlands zal spreken, dus ik ga ook blij zijn als ik in het Engels studeer. Ik moet nog beslissen wat ik daarmee wil doen. Maar in ieder geval wil ik genoeg Nederlands spreken zodat wanneer ik in het Nederlands spreek in een winkel, de werknemer ook in het Nederlands antwoord. :)

En ik geloof dat mijn eerste jaar van Nederlands leren een goed plekje is om te beginnen. Zoals ik eerder heb gezegd, het is een prachtige reis geweest. En deze reis gaat nog steeds door.

--

Eén klein dingetje: Ik heb gemerkt dat er veel correcties zijn op mijn tekst over mijn reis naar Italië. Ik ben naar huis teruggekeerd bijna een hele week geleden, maar ik was bezig met school want ik had twee dagen gemist (en het waren blijkbaar belangrijke dagen). Daarom heb ik de correcties niet gebruikt, maar ik wil mijn fouten morgen corrigeren. Het spijt me dat het zo lang geweest is zonder dit te doen. En ik zou ook moeten zeggen dat ik later deze week een tekst ga schrijven over mijn ervaring in Italië.

--

Foto: Voorlopig is er geen foto want ik heb niet genoeg tijd vandaag. Hopelijk voeg ik morgen een foto toe.

3