Zal ik beginnen?
Dutch

Zal ik beginnen?

β€”

by

daily life

Je kun al het zien – mijn Nederlands is slecht. Dit is precies waarom ik ben met Journaly begonnen. De idee is dat met schrijven en met opmerkingen van jullie, de gemeenschap van Journaly, ik mijn Nederlands kan verbeteren.

Wie weet, misschien heb ik in een paar jaar een populaire blog in het Nederlands. En misschien zal ik goed in het Nederlands spreken. Ik, een schrijver het Nederlands. Wat een grap!

Een beetje over mij. Ik kom uit oost Europa. Nee, het is niet Rusland, maar goed geprobeerd! Mijn moedertaal lijkt op Russisch, maar is net iets anders.

Hier zijn een paar dingen dat kun meer context geven over mij:

Ik ben een expat en ik woon dichtbij Amsterdam. Meestal denken touristen dat Amsterdam Nederland is. Maar Nederlanders weten dat Nederland veel meer is dan Amsterdam en de andere grote steden. Ik vind dat waar. Het is een prettige land met mooie natuur.

Ik denk dat ik heb me hier in Nederland thuis gevoel, dus ik de taal wil leren. Praten met mijn buren, luisteren naar muziek in het Nederlands, of de krant lezen, zijn dingen dat ik wil doen.

Als je een Nederlander bent, of als je de taal kent, voeg alsjeblieft een commentaar of opmerking toe. Kritiek is welkom!

Tot volgende keer!

0