Reizen naar Italië
Dutch

Reizen naar Italië

by

Reizen naar Italië

--

Hoi iedereen,

Ik ben heel opgewonden want over één week reis ik naar Italië. Ik zit in het Internationaal Baccalaureaat (IB) programma op mijn school en er is een IB-leraar die ieder jaar een buitenlandse reis organiseert. Hij was mijn leraar voor geschiedenis tijdens het negende leerjaar. Als ik me goed herinner, zijn er dertig studenten en vijf leraren op de reis. Door de pandemie was er geen reis afgelopen jaar, maar dit jaar gaat de reis door. En we gaan naar Italië.

In 2019 ging deze leraar met een groepje studenten naar Griekenland en dit was de eerste reis die deze leraar organiseerde. Ik weet niet precies hoe deze reis ging, maar ik heb gehoord dat het echt leuk en interessant was. Mijn reis is met hetzelfde bedrijf als de Griekenlandreis, dus ik verwacht dat het een goede reis zal zijn.

Wij plannen om te vertrekken over precies zeven dagen (terwijl ik deze tekst schrijf is het nog zaterdag in de westelijke VS), aan het begin van de herfstvakantie. Ik moet wakker worden om ongeveer drie uur omdat ik bij de luchthaven van mijn stad moet arriveren om vijf uur, en onze vlucht vertrekt om half zeven. Eerst vliegen we naar Charlotte, North Carolina, dan vliegen we naar New York, en uiteindelijk arriveren we in Milaan de volgende ochtend. Ik weet al dat ik erg moe ga zijn omdat ik gewoon niet lekker slaap in vliegtuigen, maar ik verwacht dat ik ondanks dat opgewonden en blij ga zijn.

Ik ben nooit naar Italië gereisd en ik ben ook nooit naar Europa geweest. De enige keer dat ik Noord-Amerika verlaten heb, was meer dan drie jaar geleden, om Israël te bezoeken. Binnenkort ga ik nog twee landen buiten Noord-Amerika bezoeken. Het eerste is natuurlijk Italië, maar ik ga ook een paar uur besteden in Vaticaanstad.

Tijdens de reis bezoekt onze groep veel steden in Italië, plus Vaticaanstad. Onze vlucht arriveert in Milan in de ochtend, maar ik weet niet of we veel tijd besteden in Milan omdat ons eerste hotel in Venetië staat. We blijven er voor twee nachten en dan gaan we naar Florence voor nog twee nachten. Daarna bezoeken we de bekendste Italiaanse stad—Rome. We blijven in een hotel daar voor drie nachten en dan gaan we naar Sorrento voor een nacht. Mijn reis eindigt met één laatste nacht in Rome, bij een ander hotel dan het eerste hotel daar dat we bezoeken.

De volgende morgen, dinsdag 19 oktober, gaan we naar het vliegtuig in Rome om terug te gaan naar de VS. De heenweg gebruikten wij drie vluchten om naar één plekje te gaan. De terugweg gebruiken we slechts twee vluchten—ééntje naar Chicago, Illinois en een tweede naar Phoenix, Arizona. En zo gaat mijn geweldige reis naar Italië eindigen.

Ik ben opgewonden voor absoluut alles wat ik ga doen, maar vooral voor Venetië (ik weet dat deze stad vol met toeristen is, maar toch ben ik opgewonden), de toren van Pisa, en al de plaatsen met geweldige architectuur. Zodra ik terug naar de VS kom schrijf ik een tekst over hoe mijn ervaring was.

Morgen is er een ontmoeting voor beide studenten en hun ouders over meer informatie die nodig is voor de reis. Ik ga meer informatie krijgen, maar niets echt groots.

En alhoewel de reis over minder dan een week begint, wil ik een beetje Italiaans leren voordat ik vertrek. Ik kan al wat Spaans spreken (mijn Spaans is vergelijkbaar met mijn Nederlands, geloof ik), dus het kan niet te moeilijk zijn om een beetje van de Italiaanse taal te leren. Ik heb geen plannen om veel Italiaans te gebruiken in Italië, maar ik vind het goed om tenminste een beetje te kennen.

Ik ben echt opgewonden om naar Italië te gaan in minder dan zeven dagen. Ik weet niet precies hoe de reis werkt en wat we gaan doen op vakantie in Italië, maar ik kan al voelen dat dit een leuke ervaring zal zijn.

--

Foto: Een paar dingen die ik heb gekregen van het bedrijf dat de tour leidt.

CORRECTIE: Dit is blijkbaar niet de tweede reis die mijn geschiedenisleraar ooit georaniseerd heeft; hij heeft veel meer dan één reis gemaakt. Dat heb ik vandaag geleerd bij de ontmoeting waarover ik in de tekst praat.

3