Hvordan går det med norsken din? Eller 1 år og 6 måneders selvstendig norsklæring med MIA
Norwegian

Hvordan går det med norsken din? Eller 1 år og 6 måneders selvstendig norsklæring med MIA

by

language learning

Hei folkens!

I dag skal vi ta en kort runde på norsken min, altså ta en titt på hvordan det går med relasjonen min mellom meg og kjæresten min, det norske språket.

La oss sparke i gang ved å få frem hvorfor dette innlegget som formeres i skrivende stund er ment for både August og September. Grunnen til det er rett og slett at jeg hadde dårlig tid og ikke klarte å levere det til riktig tid. Det er ikke noe jeg føler skam for og tvert imot, jeg synes at det er helt fint å skrive litt sjeldnere og ta det med ro.

Når alt dette er sagt her legger jeg frem målene og resultatene mine for både August og September:

1) August (Mål | Resultater)

1. Aktiv lytting: 30-52 timer | 36,8 timer

2. Passiv lytting: 30 timer | 31,8 timer

3. Lesing: 15,5 timer | 11,5 timer

4. Grammatikk/Shadowing: 4,5 timer | 1,2 timer

5. Anki - 300 kort | 118 kort

2) September (Mål | Resultater)

1. Aktiv lytting: 30-52 timer | 30,3 timer

2. Passiv lytting: 30 timer | 47,8 timer

3. Lesing: 15,5 timer | 24 timer

4. Anki - 300 kort | 291 kort

Denne gangen skal jeg ikke skravle og gå inn så mye i detaljer som før og skal bare oppsummere resultatene i grove trekk i stedet. Det som jeg aller først tenker nå er at det for så vidt gikk bra og at jeg har stort sett lykkes med å holde meg til de planene som jeg har laget for meg selv. Det er bra.

Det som likevel ikke er så veldig bra er at alt som har blitt planlagt helt frem til nå var basert på et slikt målrettet tankesett som har tvunget meg til å bruke alt tiden jeg hadde på å lære meg norsk raskest mulig. Det er jo ikke noe galt i seg selv, spesielt med tanke på at jeg trenger å lære meg norsk for å bo her i Norge, men likevel kan det raskt få uheldige konsekvenser som utbrenthet for eksempel. Det har jeg opplevd med andre aktiviteter før og det er noe jeg bør være obs på. Derfor skal jeg redusere litt målene mine kommende måneden slik at jeg kan oppnå dem relativt lett, samtidig som føle mer mestring i hverdagen og få litt mer tid til andre aktiviteter i tillegg. I dag klarer jeg ikke å gjennomføre alt som står på "to do" lista mi og den blir bare lengre og lengre. Dette er frustrerende. Man kan ikke ha det sånn, ikke sant? Jeg håper at det skal hjelpe meg til å balansere norsklæring med andre livsområder og få meg til å bli enda mer motivert for å lære meg mer på langt sikt.

Når det er snakk om produktivitet, er jeg veldig takknemlig for at lyset hadde gått opp for meg at man kan få veldig mye gjort hvis man oppretter en fast døgnrytme, spesielt om den tar utgangspunktet i at man står opp så tidlig som klokka 4 om morgenen. Kveldstiden er jo vanligvis bortkastet tid uansett så det er lurt å bare legge seg og stå opp tidlig. Etter alt er det hovedgrunnen til at jeg klarer å lære så mye mens jeg jobber cirka 160 timer om måned. Apropos jobb, jeg er på jakt etter en ny jobb igjen siden min midlertidig vikarkontrakt dessverre har tatt slutt og bedriften jeg jobba i har ingen behov for meg lenger. :(

I løpet av Oktober skal jeg rette min innsats mot å finne en fulltids jobb, få mer fysisk aktivitet og gå ned i vekt i tillegg til norsklæring.

Til slutt er det på tide å ramse opp mål for Oktober:

1. Aktiv lytting: 15,5 timer

2. Passiv lytting: 31 timer

3. Lesing: 15,5 timer

4. Anki: 300 kort

Det var det for denne gangen og vi snakkes neste gang. Hadet!

1