Een nieuw ontdekking : Aigues-Mortes
Dutch

Een nieuw ontdekking : Aigues-Mortes

by

travel
culture
history

Hallo allemaal,

Vandaag ga ik spreken over een nieuwe stad dat ik heb gisteren gevisiteerd: Aigues Mortes .

Deze stad is in het Zuid van Frankrijk gepland . Het heeft ook een grote en interessant geschiedenis dat ik zal jou vertellen.

Om te beginnen, het was naar de dertiende eeuw dat deze stad was gecreëerd bij het heerschappij van Saint Louis. Tijdens zijn heerschappij, hij creëerde ook de haven net zoals de wallen rondom het stad om er van vijanden te beschermen.

Tijdens het midden eeuwen, Charles I van Frankrijk maakte het ‘Matafère’ toren in het midden van moerassen. Op 1240, Louis IX wie wilde het greep van Italiaans mariniers van wegvervoer voor kruistochten naar het Oriënt wegwerken. In deze tijd, Marseille behoorde aan zijn broer Charles van Anjou, Agde aan Raymond VII en Montpellier aan Jacques I, koning d’Aragona. Saint Louis wilde een direct toegang aan de zee.

In het begin van het veertiende eeuw, Philippe IV gebruikt het stad om Tempeliers te opsluiten in het Toren van Constance. Het stad wordt rijk vanwege het zoutcultuur, maar op 1481, het heeft zijn belang verloren wanneer Marseille was op het Koninkrijk van Frankrijk toegevoegd.

Tegenwoordig, het stad heeft nog veel geheimen om ons te geven. We kunnen nog zien sporen in de wallen en ook het zoutcultuur naar de stad.

1