Apartamentul meu
Romanian

Apartamentul meu

by

În acest text aș vrea să descriu în detaliu apartamentul meu. Apartamentul se află într-un bloc care a fost construit în 1972, atunci este foarte veche, dar asta nu contează, pentru că există multe alte clădiri cu mult mai veche în care și locuiesc lume. Lângă clădirea aceasta se află un parc și niște magazine.

Eu locuiesc la etajul al patrulea. Nu este mult înalt, dar e bine să avem un lift acolo, pentru că mi-ar fi lene dacă aș trebui să urc pe scară de fiecare dată.

Când intri în apartament, vezi un mic hol, unde poți lăsa pantofii tăi (mai bine spus: trebuie să-i lași acolo, pentru că nu-mi place să șterg podeaua în fiecare zi).

Dacă cotești la stânga, intri în bucătărie. Bucătăria e micuță, dar are tot ce trebuie să aibă: un aragaz, o chiuvetă, niște dulapuri și un frigider. Frigiderul este foarte veche și are o gaură în spate, așa că presupun că va trebui să cumpăr un frigider nou. Dacă îl deschizi, ți se deschide o privire trisită, pentru că nu-i aproape nimic.

Dinspre bucătărie poți veni în sufragerie, pe care n-o folosesc, pentru că nu-mi place să mă uit la televizor sau să citesc ziare.

Dacă te întorci la hol și cotești la dreapta, găsești un coridor lung. În acest coridor, pe stânga, este baia. Și baia este foarte mică. Are numai un duș, o chiuvetă și o oglindă. Iar toaleta este separată.

La capătul coridorului este dormitorul meu, care servește și ca biroul meu. Am acolo un pat, o noptieră, niște lampi și un birou cu calculator. Petrec mult timp acolo, pentru că dacă nu dorm, lucrez, și viceversa. Această cameră are și un balcon, dar nu-l folosesc, pentru că de obicei este plin de excremente de porumbei.

Deci asta este apartamentul meu. Dacă cineva îmi sfătuiește de ce să scriu, voi fi încântat. :-) Poate fi orice, ba chiar o temă mai mult abstractă. Aveți vreo idee?

3