Hej
Swedish

Hej

by

introduction

Hej! :) Jag heter Ollie och jag lär mig svenska. Jag började lära mig för lite mer än ett år sedan.

För tre år sedan studerade jag danska, eftersom min familj säljer dekorativa läderkladda böcker. Nästan alla böckerna publicerades mellan ~1850 och ~1930, och nästan alla är på danska. Men jag kände ingen från Danmark. För två år sedan träffade jag någon som är nu en bra vän, och hon bor i Sverige. Vi pratar ofta om våra liv i USA och i Sverige, om historia, och om litteratur. Sista år, vid pandemins start, beslutade jag mig för att lära mig svenska i stället för danska. Jag vill kunna prata med min vän på svenska och läser de svenska böckerna som hon har rekommenderat. Jag har också några nya vänner från Finland, som har lärt sig svenska också, och jag känner fortfarande ingen som talar danska.

Att jag har studerat lite danska förut har gjort svenska lite lättare att lära mig, men jag är fortfarande en nybörjare, och jag måste öva mig att skriva mer!

Jag bor i USA. Jag studerar franska och historia på universitet och vill bli historialärare. Jag älskar lära serietidningar (Kalle Anka framför allt, men också Spirou och Calvin & Hobbes), se filmer, och besöka nöjesparker.

Trevligt att träffa er :)

2