Min språklærings fremgang [1 år og 4 måneder med MIA]
Norwegian

Min språklærings fremgang [1 år og 4 måneder med MIA]

by

language learning

Dette innlegget er nok en kort og fyndig språklærings oppdatering.

Mål til juni ser ut slik:

1. Aktiv lytting praksis: 30-52 timer (1-2 timer per dag)

2. Anki: 750 (25 kort per dag)

3. Shadowing/snakkpraksis/skriving: 5,16 timer (10 minutter per dag)

4. Passiv lytting: 31 timer (1 timer per dag)

...og sånn klarte jeg å nå målene mine:

1. Aktiv lytting praksis: 41,1 timer (1,32 timer per dag)

2. Passiv lytting: 38,4 timer (1,23 timer per dag)

3. Anki: 803 kort (26 kort per dag)

4. Shadowing/snakkpraksis/skriving: 2,9 timer (5,5 minutter per dag)

La oss sette i gang med lytting først. Det er alltid vanskelig for meg å vurdere om jeg egentlig blir bedre eller hvor mye bedre jeg blir i løpet av en kort tid. Det samme gjelder den perioden fra mai i år, da jeg begynte å legge større vekt på lytting, helt inntil dette øyeblikket. Jeg vet at jeg er blitt bedre til å lytte, men det er nesten umulig å nyansere det. Jeg kan prøve (og det gjør jeg hele tiden) å se på tiden som er blitt brukt på å lytte og håper samtidig at den henger sammen med fremgangen min. Men rent følelsesmessig er jeg fortsatt ikke fornøyd med lyttingsevnen min. Selv om jeg klarte å bestå B2 eksamen i mai, er det langt fra det som trengs til å føle meg sikker på at jeg kommer til å forstå 98-99 prosent av det som blir sagt rundt meg uten å anstrenge meg skikkelig. Uansett om det er en samtale i jobbsammenheng eller en prat med tilfeldig person på gata. Derfor må jeg bare holde ut og holde det gående.

Når det kommer til Anki, er jeg veldig glad at jeg har endelig avsluttet hele kortstokken min som inneholdt rundt 1800 nye kort på et tidspunkt. Etter intens periode med anki kan jeg konkludere med at lesing og lytting alltid bør prioriteres høyere enn Anki. Til tross for at jeg vet rundt 11 000 kort i dag, betyr det ikke at jeg kan alle de ordene når jeg leser. Vanligvis det som skjer er at jeg kjenner igjen et ord som jeg har lært fra Anki før når jeg leser/lytter, men klarer likevel ikke å huske det uten å stoppe og skikkelig tenke aktivt på det. I praksis betyr det at jeg bare trenger enda mer lytting og lesing. Derfor skal jeg redusere ankibruket mitt i høy grad, og sette dagens antall nye kort til 10 og ikke flere enn 20 kort.

Sist men ikke minst - shadowing/grammatikk. Siden jeg brukte så mye tid på Anki og hadde lyst til å bli ordentlig ferdig med kortstokken min, ble denne delen nedprioritert litt. Det er selvfølgelig ikke noe stress, jeg skal skjerpe meg med det i tiden som kommer. Forresten, har jeg merket at det er nyttig å bruke i hvert fall 10 minutter per dag til å være oppmerksom på intonasjon, uttalle eller et eller annet i forbindelse med grammatikk. Likevel tror jeg at jeg bør begrense meg utelukkende til intonasjon og uttalle når jeg lytter i de 10 minuttene, og fokusere mer på grammatikk når jeg leser for det er umulig å holde på med alt samtidig.

Helt på tampen av dette innlegget legger jeg fram mål til August:

1. Aktiv lytting - 30-52 timer (1-2 timer per dag)

2. Passiv lytting - 30 timer (1 time per dag)

3. Lesing - 15,5 timer (30 minutter per dag)

4. Grammatikk/Shadowing - 4,5 timer (10 minutter per dag)

5. Anki - 300 kort (10 kort per dag)

1