‘Multilingual Book Club 02’ Max  Havelaar door Multatuli gelezen
Dutch

‘Multilingual Book Club 02’ Max Havelaar door Multatuli gelezen

by

literature
memory
philosophy
history
multilingual book club 02

Vandaag ga ik spreken over een boek dat ik heb gelezen : Max Havelaar door Multatuli.

Om te beginnen, het is mijn eerst boek in Nederlands dat ik lees en ik moet zeg dat het was een goed ervaring. Max Havelaar vertelt het geschiedenis , in de eerst deel, van Droogstoppel, wie is een Nederlands man wie heeft een koffie winkel in Lauriergracht n°37. Hij typisch Nederlands is en hij houdt veel van werkelijkheid. Daarna, hij ontmoet Sjaalman ( Max Havelaar) wie wou Droogstoppel een boek te schrijven. Eindelijk, hij laat deze werk door een Duitse stagiar Ernest Stern.

Hij, zo, schrijft over het Nederlands-Indie, maar vooral Java en Sumatra. Stern vertelt Max Havelaar geschiedenis over zijn verschillende avonturen in Batavia regeren bijvoorbeeld. In deze tijd, Java was een arm land en inwoners meestens in Batavia waren voor het grootste deel arbeiders, onderdanen...

In het hoofdstuk 6, wij hebben een kort beschrijving van Max Havelaar. Wij zeggen dat hij is geduldig, soms naief, snel van begrijp, heeft veel kennis in verschillende wetenschappen en eindelijk, hij is eerlijk.

Om te eindigen, ik wil zeggen dat ik houd veel van deze boek, wie is een echt geschiedenis, ik bedoel bij dat, dat het was niet fictief maar echt. Eigenlijk, dit is de ervaring van Multatuli dat wij ontdekken hier, als een assistent-resident in Nederlands-Indie in de negentien eeuw.

Het is ook een critisch van de maatschappij in het verleden tijd, en het is erg interessant dat de onafhankelijkheid idee was reeds voorzien door de inwoners van deze landen. Trouwens, de onafhandelijk van Nederlands-Indie was op 1949 geproclameerd.

2