günlük 07
Turkish

günlük 07

by

language learning
sports
animals

bügün silivri'ye gittim. orda bir köpek kurtarma barınağı var. evimden uzaktaydı (yaklaşık iki saat sürdü) ama buna değerdi. bu barınak iki tazı kurtardı. bizim köpeğimiz de bir tazı, ve onun için onlara yardım etmek istiyorduk. biz bu iki tazı için "sponsor" olduk. bu, sahibi olmak isteyecek birini bulana kadar, iki köpeğe her ay para göndereceğiz anlamına geliyor.

barınakta olan köpekler çok tatlıydı! hepsi bana atladı ve beni yaladı. sevdim! çok sevgi ve ilgi istediler, hiç beni bırakmadılar. fotoğraf almak vakit da yoktu! bazılarının sakatlıkları vardı ama yine de çok sağlıklı ve cana yakındılar. bir köpek, sakat bacağı vardı. çok güzel ve sevimli bir köpek. hep benim yanımdaydı. başka bir köpek ayı kadar büyüktü, hep benim üstüne zıplıyordu. patileri de kocamandı. bu kadar sevgi vermek ve almak istiyorlarki! onları hiç unutmayacağım...

bu barınağın adı Silivri Canları Hayat Melekleri. onlara da destek olabilirsiniz.

silivri'de ayçiçeği tarlaları da vardı. güzeldiler. şehirden güzel bir kaçıştı.

ah! geçen pazar ingiltere'de formula birin grand prix vardı. max verstappen ve lewis hamilton arasındaki kazayla ilgili o kadar çok drama vardı ki, twitter delirdi. çarpışma nedeniyle verstappen hastaneye gitmek zorunda kaldı. lewis on saniye penalti aldi, fakat yine de yarışı kazandı. max daha hastanede olurken, o çok kutladı, ve bu yüzden çok tepki aldı. neyse...ben sadece Ferrari kazanamadığı için üzgünüm.

bir sonraki yarışı sabırsızlıkla bekliyorum XD

2