Att Spela Gitarr
Swedish

Att Spela Gitarr

by

lifestyle
music
podcasts

Podden - Börja 0:2:30

Okej så jag började spelar gitarr när jag var tolv år. Jag gick i sjätte klass alltså i sexan, och vi började ha musiklektioner på en annan skola. Vi hade haft musiklektion förut, men då var det mest att läraren spelade piano och eleverna sjöng. Nu ska vi har riktiga musiklektioner.

På första lektion delade vi oss i grupper, jag och fyra om min vänner var en grupp. Alla skulle väljer ett instrument att spelar. Jag valde gitarr. De andra spelar trummor, bass, synth, och så var det en till som spela gitarr.

Och den första låten som vi lärde oss, det var *Hit the Road Jack*. Jag kommer ihåg att jag tyckte det var väldigt svårt att sätter fingrarna rätt på gitarren. Min kompis som spelade bas behövde bara använder ett finger åt gången, men jag behövde använder två samtidigt.

Mamma hade en gitarr hemma som jag kunde öva på. Hon hade haft den sen hon var sexton år, och den hade alltid stått där hemma. Jag hade aldrig intresserade av att lära mig förut. Men nu hade jag en låt att öva på.

Så efter *Hit the Road Jack* så forsätter vi med *Smoke on the Water* av *Deep Purple.* Och vi spelade *Paranoid* av *Black Sabbath*, och *Californication* av *Red Hot Chilli Peppers*. Jag fick en egen gitarr och inte en akustisk gitarr utan en el gitarr. I slutet av året spelade vi för hela skolan på en hov, som man alltid har innan skolan slutar.

Sen så fortsätter vi spelar tillsammans på musiklektionerna. Vi började också spelar tillsammans i garaget, hemma hos han som spelar trummor. Jag tyckte de var väldigt kul att spelar gitarr och speciellt elgitarr. Jag började lyssna mer på hard rock och metal, mitt favorit band det var *Metallica*. Jag lärde mig att spelar många av deras låtar på gitarr; *Nothing Else Matters*, *Enter Sand Man*, for *Whom the Bell Tolls*, och så vidare.

Jag spelade gitarr hela min tonårstid. Och vi fortsätter spela i garaget, vi spelade på ett par event som var på skolan. Jag började gymnasiet när jag var sexton år och jag valde ett musik program. Där spelade alla något instrument och vi hade många olika sorter musiklektioner.

Jag fick en ny, bättre elgitarr och jag utvecklades mycket under de tre åren. Och vi spelade också igen många gånger och ett av min bästa minne jag har från spelar gitarr sen, det var när vi spelade *Roseanna* av *Toto*. Jag spelade solot i den låten och det gick väldigt bra, och efteråt så kom många och berättar för mig hur bra jag hade spelat. Och jag blir faktas bra på gitarr men efter gymnasiet så börjar jag spelar mindre. Och nu för tiden så spelar jag fortfarande gitarr ibland men det är inte så ofta tyvärr. Och ja jag skulle vilja spela mer, men det är svårt eftersom jag flyttade mycket och jag inter heller haft människor till spelar tillsammans med.

Nu har jag flyttade igen till Valencia, men nu, nu är planen att stannar här länge. Och jag och min kusin vi planera att göra musik tillsammans. Så jag hoppas att jag ska spelar mer gitarr igen snart.

1