Moji hobbiji
Croatian

Moji hobbiji

by

lifestyle
daily life
habits
hobbies

Bok! Danas želim razgovarati o mojim hobbijima. Kao što sam već rekao u jednom od mojih prijašnjih postova, moja najveća strast je učenje stranih jezika. Pa su skoro svi moji hobbiji povezani s jezicima. Na primjer volim gledati serije na Netflixu i uvjek se trudim gledati serije na jednom od jezika koje učim ili koje želim usavršiti. Pronašao sam i ekstenziju za Chrome koja se zove „Learn languages with Netflix”. Pomoću ove ekstenzije možete gledati serije s duplim titlovima: s titlovima na izvornom jeziku i s titlovima na jednom jeziku koji možete izabrati. Ako ne znate značenje riječi, možete kliknuti na ovu riječ da biste vidjeli njezino značenje i čuli izgovor. Ako ne razumijete što glumci kažu, jer govore prebrzo, možete reproducirati epizodu na sporijoj brzini.

Također volim čitati knjige, iako nemam uvijek vremena za to. Obično malo čitam u krevetu prije spavanja. Naravno biram knjige koji mi mogu pomoći da proširim moj vokabular. Zbog toga čitam e-knjige na tabletu. Na ovaj je način vrlo lako i brzo pronalazi značenje riječi.

Što se tiče mojih drugih interesa, uživam čitati članke i knjige i gledati dokumentarne filmove o znanosti, filozofiji i povijesti (posebno o antičkoj povijesti, o antičkim civilizacijama i tako dalje). Kad ima izložbu o tim temama u nekom muzeju, odmah odem tamo. Jednom, kad sam živio u Rimu, sam otišao pogledati izložbu o podrijetlu čovječanstva (kako su prvi ljudi izašli iz Afrike i naselili cijeli planet) i bilo je tako zanimljivo da sam tamo ostao pet-šest sati.

Putovanje je još jedna od mojih strasti. Volim poznavati nove zemlje i ljude iz drugih kultura. Volim i šetnju. Ponekad šetam satima, posebno u prekrasnom gradu ili u prirodi. Jako mi se sviđaju mjesta gdje ima vodu (rijeke, jezera, kaskade), ali ljeti mi je dosadno provoditi mnoge sate na plaži. Ljeti više volim putovati u nordijske zemlje.

Više volim živjeti danju, a ne noću. Zbog toga ne volim diskoteke i sva ona mjesta koja su previše bučna.

2