Mina hobby
Swedish

Mina hobby

by

language learning
lifestyle
habits
hobbies

Hej! Idag skulle jag vilja prata lite om mina hobby. Som jag redan sa i ett av mina tidigare inlägg här är min största passion att lära mig språk. Det gör jag varje dag. Jag gillar att titta på serier på Netflix och därför försöker jag att välja serier på ett av de språk som jag lär mig eller som jag vill förbättra. Jag har hittat också en addon till Chrome som heter ”Learn languages with Netflix” som är mycket användbar. Med den kan man titta på serier med dubbla undertexter: undertexter på originalspråket och undertexter på ett språk som man kan välja. Om du inte vet ett ord så kan du klicka på ordet och på det här sättet kan du läsa dess betydelse och höra dess uttal. Om skådespelare pratar för snabbt och du vill förstå precis vad de säger så kan du spela ett avsnitt med en långsammare hastighet.

Böcker kan också hjälpa till att förbättra ett språk. Jag tycker verkligen om att läsa fast jag inte har mycket tid för det. Jag brukar läsa lite i sängen innan jag sover. Naturligtvis läser jag böcker på originalspråket och jag föredrar att läsa elektroniska böcker på min surfplatta så att jag snabbt kan söka efter betydelsen av ett ord.

När det gäller mina andra fritidsaktiviteter gillar jag att läsa artiklar, böcker och att titta på dokumentärer som handlar om vetenskap, filosofi och historia (framförallt fornhistoria, antika civilisationer och så vidare). Om det finns en utställning i ett museum om såna ämnen besöker jag den omedelbart. En gång fanns det en utställning i Rom om mänsklighetens ursprung och om hur första människorna lämnade Afrika och spreds över hela planeten. Jag tror att jag var i museet fem eller sex timmar för att grundligt se utställningen.

En till av mina passioner är att resa. Jag gillar att upptäcka nya länder och att lära känna människor med en annan kultur. När jag har tid så tycker jag om att promenera. Ibland kan jag gå i många timmar, framförallt i en vackra stan eller mitt i naturen. Jag gillar platser där det finns vatten (floder, sjöar, vattenfall), men på sommaren är det ganska långtråkigt för mig att vara länge på stranden. På sommaren föredrar jag att resa till nordiska länder.

Jag tycker om att leva på dagen och inte på natten. Det är därför jag inte gillar dansklubbar och alla platser där det finns för många människor och som är för bullrig.

1